Hoe gaat een verbouwing of renovatie van een woning nu precies ter werk?

Bij een interieurontwerp of een compleet nieuw interieur doorlopen we een vast aantal stappen. Wij zorgen ervoor dat je precies weet wat je te doen staat en hoe je nieuwe leefomgeving eruit komt te zien. Dit doe ik door gebruik te maken van een duidelijk stappenplan.

Stap 1: Kennismakingsgesprek

We maken eerst een vrijblijvende kennismakingsgesprek bij u op locatie of bij mijn ontwerpbureau om de wensen door te spreken en te kijken of we een persoonlijke klik ervaren. Tijdens het gesprek inventariseer ik de verbouw of renovatie wensen en bespreken we de woonstijl die bij u past samen met het bouwbudget en de planning. Wanneer ik de informatie compleet heb stel ik een gespecificeerde offerte op met de diverse fases in het ontwerpproces en de persoonlijke doorspreekmomenten.

Stap 2: Moodboard maken en schetsontwerp bespreken

Wanneer ik alle informatie verzameld heb en ik een goed beeld heb van je woonstijl maak ik een overzichtelijk moodboard en start ik met het maken van de eerste schets ideeën die we samen doorspreken, ook controleren we gelijk de haalbaarheid van het ontwerp in het totaalbudget, wanneer het nodig is schakelen we hier goede vak kennis voor in.

Stap 3: Voorlopig ontwerp

Het schetsontwerp werken we verder uit tot een voorlopig ontwerp. Hierbij zet ik de plattegronden, doorsneden, en de gevelaanzichten van het ontwerp in 3D tekenprogramma Sketch up om een goed totaalbeeld te creëren. Hierbij krijgen we een totaalbeeld van de ruimte en hebben we inzicht of het interieur overzichtelijk is ingedeeld. Tijdens het voorlopige ontwerp krijg je een goed beeld van je nieuwe interieur, ook worden de eerste materialen al duidelijk die we toe kunnen passen.

Stap 4: Definitief ontwerp

Het voorlopig ontwerp is goedgekeurd en het ontwerp wordt nu nog gedetailleerder uitgewerkt, in deze stap zetten we een kleur- en materiaalstaat op met een meubelplan. Ook wordt er goed gekeken naar de lampen aan de hand van een verlichtingsplan.

Stap 5: Presentatie en vervolgstappen bespreken

Het definitieve ontwerp is goedgekeurd en word gepresenteerd met een materialen en meubelplan, ook zijn alle ruimtes duidelijk afgebeeld in kleur en materiaal en worden samengevoegd in een presentatie per ruimte.

Stap 7. Realisatie

Vanaf het definitieve ontwerp kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan met het interieurontwerp of kunt u ervoor kiezen om het interieur ook door ons te laten bouwen en verbouwen met vaste en betrouwbare partijen. We gaan aan de hand van een vast gesteld budget de gehele verbouwing verzorgen en ontzorgen. We hebben gedurende dit traject contact met elkaar en zorgen dat alles binnen de gestelde tijd en budget word gerealiseerd.

Mijn naam is Frank van Essen en met mijn bureau ontwerp en verbouw ik bijzondere interieurs voor toekomstgerichte klanten! Graag ontwerp ik samen met u een ideale leefomgeving die naadloos aansluit op uw levensstijl en woonwensen, samen wil ik tot een geslaagd eindresultaat komen wat helemaal bij u past!

‹ Terug naar het Blog

Kennismaken?

Laat je gegevens achter en ik mail of bel je zo spoedig mogelijk terug