Levensloop wonen

LEVENSLOOPWONEN

Transformeer u huidige woning naar een woning voor de toekomst

Bent u een toekomstige 40 plusser en is u huidige woonruimte te klein of past het interieur niet meer bij u woonstijl. Wij ontwerpen en verbouwen u woning geheel naar u woonwensen en levensstijl.

Kan ik mijn bestaande woning misschien nog aanpassen om hier langer te kunnen blijven wonen? Dit is een vraag die bij veel toekomstige senioren speelt aangezien ze nog fijn wonen op hun favoriete plek en omgeving. Waarom niet kiezen voor een compleet modern interieur en een aanpassing aan je bestaande woning die helemaal aansluit bij je huidige en toekomstige manier van leven.

Je huidige woning is vaak erg aangenaam en heeft veel ruimte om het huis waardoor het vinden van dezelfde fijne plek in deze tijd vaak onmogelijk is. De doorstroom naar een kleinere woning met een tuin is heel beperkt en een appartement geeft ook niet altijd de voorkeur. Hierdoor is het wellicht goed een keer te kijken naar de verbouw mogelijkheden van u bestaande woning naar een levensloopbestendig interieur wat er natuurlijk ook leuk uit moet zien en helemaal op maat bij je past.

Wat zijn de mogelijkheden om mijn bestaande woning levensloopbestending te maken?

De meeste woningen zijn nog vaak hokkerig ingedeeld met meerdere verdiepingen en een kleine badkamer en toilet. Wat hierbij als eerste nodig is ruimte en overzicht creëren met een goed plan.

De woning zal ruimtelijker moeten ogen en de woonfuncties moeten gelijk duidelijk zijn bij binnenkomst, zo is het ook handig om bijvoorbeeld de slaapkamer en badkamer met wc samen te voegen tot een geheel. Het kan ook mogelijk zijn om de begane grond uit te bouwen om zo een badkamer met slaapkamer beneden te creëren aan de tuinzijde met veel natuurlijke lichtinval. Bij mijn ontwerpen is het ook al voorgekomen dat er een deel van de garage werd getransformeerd naar bijvoorbeeld een slaapkamer of bijkeuken, er zal dan een tuinhuis of berging los in de tuin kunnen worden geplaatst. Er zijn mogelijkheden genoeg om een nieuwe of bestaande woning helemaal aan te passen aan u woonwensen en levensstijl zonder afbreuk te doen aan design of sfeer.

Lift

Wellicht is het nodig om in de toekomst rekening te houden met de volgende aanpassingen:

  • Traplift of huislift
  • Brede deuren voor een rolstoel of rollator
  • Ruime inloopdouche
  • Overzichtelijke keuken met veel werkruimte
  • Onderhoudsvriendelijke vloeren
  • Geen drempels is de gele woning
  • Goede verlichting

Wil je ook een creatief en uniek ontwerp voor jou woning?

Ja

Kennismaken?

Laat je gegevens achter en ik mail of bel je zo spoedig mogelijk terug